flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасникам судових процесів!

01 грудня 2020, 14:48

Шановні учасники судових процесів!

У зв'язку з відсутністю фінансування закупівлі марок звертаємося до вас з наполегливим проханням користуватися електронними засобами зв’язку (система «Електронний суд», поштова система mail.gov.ua, отримання судових повісток у вигляді SMS-повідомлення).

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно зареєструватися в системі «Електронний суд» або в поштовій системі mail.gov.ua. 

Завантажити Інструкцію для здійснення реєстрації в системі «Електронний суд» та у поштовій системі mail.gov.ua можна за посиланням ➡ Інструкція для здійснення реєстрації у системі «Електронний суду» та у поштовій системі mail.gov.ua

🔹 https://id.court.gov.ua/ – реєстрація в системі «Електронний суд»

🔹 https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login&_action=welcome – реєстрація у системі електронної пошти mail.gov.ua

Після реєстрації в системі електронної пошти mail.gov.ua учасник судового процесу повинен подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі. Таку заявку можна оформити безпосередньо в суді (каб. 101) або знайти її на сайті Сумського окружного адміністративного суду в розділі «Громадянам» ➡ «Зразки заяв» ➡ «Заявка про отримання процесуальних документів в електронному вигляді ».

Процесуальні документи в електронному вигляді у відповідній справі будуть надходити на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Також в Сумському окружному адміністративному суді доступна функція надсилання учаснику судового процесу на його номер мобільного телефону тексту судової повістки у вигляді SMS-повідомлення.

Для того, щоб скористатися такою послугою учасник судового процесу повинен подати до суду заявку про намір отримувати судові повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення у відповідній справі.

Таку заявку можна оформити безпосередньо в суді (каб. 101) або знайти її на сайті Сумського окружного адміністративного суду в розділі «Громадянам» ➡ «Зразки заяв» ➡ «Заявка на отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення».

Телефони для зв’язку:

☎ (0542) 60-82-75

☎ контакт-центр: 0-800-501-492 (безкоштовно по всій території України)

Офіційна електронна пошта суду для подання до суду заяв, клопотань та інших документів, завірених електронним цифровим підписом:

📧 inbox@adm.su.court.gov.ua 

Будьте здорові та користуйтеся електронними засобами зв’язку!