flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагадуємо про електронні засоби зв’язку в судовому процесі

23 жовтня 2020, 09:30

Через спалах в Україні коронавірусної інфекції COVID-19, відповідно до наказу голови Сумського окружного адміністративного суду від 17 березня 2020 року № 23-ОД (зі змінами, внесеними наказом голови Сумського окружного адміністративного суду від 06.04.2020 № 24-ОД) та розпорядження голови Сумського окружного адміністративного суду від 31.08.2020 № 14 (зі змінами, внесеними розпорядженням голови Сумського окружного адміністративного суду від 20.10.2020 № 17), у Сумському окружному адміністративному суді запроваджено особливий режим роботи. Однак суд продовжує працювати та захищати Ваші права, свободи та інтереси.

З метою запобігання виникненню та поширенню гострих респіраторних захворювань та коронавірусної інфекції СОVID-19, яку віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб, Сумський окружний адміністративний суд ще раз звертається до всіх учасників судових процесів у справах, які розглядаються в Сумському окружному адміністративному суді, з проханням зареєструватися у системі «Електронний суд» або у поштовій системі mail.gov.ua, для здійснення можливості надсилати та отримувати документи в електронному вигляді.

Завантажити Інструкцію для здійснення реєстрації в системі «Електронний суд» та у поштовій системі mail.gov.ua можна за посиланням ➡ Інструкція для здійснення реєстрації у системі «Електронний суду» та у поштовій системі mail.gov.ua

🔹 https://id.court.gov.ua/ – реєстрація в системі «Електронний суд»

🔹 https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login&_action=welcome – реєстрація у системі електронної пошти mail.gov.ua

Крім того, у Сумському окружному адміністративному суді обладнаний зал для проведення судових засідань у режимі відеоконференції, а тому учасники судових процесів мають змогу брати участь у судових засіданнях дистанційно.

Онлайн-сервіс Easycon - це сучасна альтернатива відеозв'язку, що не потребує встановлення додаткових програм. Для здійснення відеозв'язку необхідний браузер та інтернет.

Відповідно до оновленого Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом ДСА України від 23.04.2020 № 196, суди можуть використовувати не лише систему відеоконференцзв'язку Easycon, а інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку та відповідають вимогам законодавства.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Рішення про можливість підтвердити особу учасника справи, що не має електронного підпису, а також рішення про обрання Системи, що буде використана для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, приймається головуючим суддею, у провадженні якого знаходиться справа.

Ознайомитися з Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду можливо за посиланням ➡ https://dsa.court.gov.ua/userfiles/media/dsa_pres_slujba_2019/dsa_pres_slujba_2020/N_196_20.pdf

Ознайомитися з онлайн-сервісом EasyСon можливо за посиланням ➡ https://easycon.com.ua/

🔹 https://vkz.court.gov.ua/site/signup - реєстрація у системі відеоконференцзв’язку «EasyСon»

Також в Сумському окружному адміністративному суді доступна функція надсилання учаснику судового процесу на його номер мобільного телефону тексту судової повістки у вигляді SMS-повідомлення.

Для того, щоб скористатися такою послугою учасник судового процесу повинен подати до суду заявку про намір отримувати судові повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення у відповідній справі.

Таку заявку можна оформити безпосередньо в суді (каб. 101) або знайти її на сайті Сумського окружного адміністративного суду в розділі «Громадянам» ➡ «Зразки заяв» ➡ «Заявка на отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення».

Зразки заяв можливо переглянути за посиланнями ➡ https://adm.su.court.gov.ua/sud1870/gromadyanam/141/

 

☎ Телефони для зв’язку:

   (0542) 60-82-75

  ▪ контакт-центр: 0-800-501-492 (безкоштовно по всій території України)

 

🔹 inbox@adm.su.court.gov - офіційна електронна пошта суду для подання до суду заяв, клопотань та інших документів, завірених електронним цифровим підписом.

🔹 https://adm.su.court.gov.ua/sud1870/forma/ – електронна форма інформаційного запиту для заповнення запиту в порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації».

🔹 https://adm.su.court.gov.ua/sud1870/feedback/ – електронна форма звернення для заповнення звернення в порядку Закону України «Про звернення громадян».

Будьте здорові та користуйтеся електронними засобами зв’язку!