flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумський окружний адміністративний суд відвідали студенти Навчально-наукового інституту права СумДУ

11 березня 2020, 18:01

Сьогодні, 11 березня лютого 2020 року, з метою практичного закріплення теоретичних знань по дисципліні «Адміністративне право», а також в рамках дії Меморандуму про взаємодію та співробітництво, до Сумського окружного адміністративного суду завітали студенти 5 курсу Навчально-наукового інституту права Сумського державного університету.

Начальник відділу організаційного забезпечення розгляду справ Ірина Фетісова ознайомила студентів з процесом реєстрації адміністративного позову, починаючи з перевірки повноважень особи, яка подає адміністративний позов до суду, і до автоматизованого розподілу матеріалів позовної заяви на суддю. Процес реєстрації адміністративних справ студентам продемонстрували на резервній базі комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду».

Заступник начальника відділу документального забезпечення Тетяна Кохан розповіла студентам про реєстрацію документів у суді, порядок формування адміністративних справ, фіксування судового процесу технічними засобами, ведення протоколу судового засідання, набрання рішенням законної сили та видачу копій судових рішень/виконавчих листів, а також підготовку справ до архіву суду та знищення адміністративних справ.

  

На завершення студенти відвідали судове засідання по адміністративній справі.

Проведення такого роду заходів сприяє кращому засвоєнню навчального матеріалу та набуттю практичних навичок у студентів.