flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Турнір із судових дебатів «Гідність і недискримінація як цінності Європейського Союзу»

19 грудня 2019, 16:43

17 грудня 2019 року суддя Сумського окружного адміністративного суду Олена Осіпова взяла участь та була головою журі у Турнірі з судових дебатів «Гідність і недискримінація як цінності ЄС».

Цей захід проводився у Конгрес-центрі Сумського державного університету в рамках реалізації грантового проєкту «600115-EPP-1-2018-1-UA-EPPJMO-MODULE Впровадження в Україні цінностей Європейського Союзу» за фінансової підтримки Виконавчого агентства ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках напряму Модуль Жана Моне програми Erasmus+.

Участь у Турнірі приймали студенти Сумської філії Харківського університету внутрішніх справ (команда Ad hoc), Сумського національного аграрного університету (команди Law and order та Sagacitas) та ННІ права Сумського  державного університету (команда Честь). Суддями турніру виступили: суддя Сумського окружного адміністративного суду Олена Осіпова, кандидат юридичних наук Вікторія Панкратова та кандидат юридичних наук, доцент Альона Клочко.

                       

Команди студентів та випускників вищих навчальних закладів напрямів «Право», «Міжнародне право», «Правоохоронна діяльність» моделювали судові дебати.

Метою проведення Турніру було виховання поваги до людської гідності та випробування передбачених українським законодавством механізмів захисту особи від дискримінації. Фабули, з приводу яких дебатували студенти, стосувались нелюдських умов утримання в місцях позбавлення волі, відсутності належної медичної допомоги, катування, нелюдського та такого, що принижує гідність, поводження та покарання.

За результатами Турніру переможці були нагороджені грамотами та призами.