flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Аліна Діска взяла участь у XVIІ позачерговому з'їзді суддів України

31 жовтня 2019, 11:17

29-30 жовтня 2019 року у Києві відбувся XVIІ позачерговий з'їзд суддів України, який скликано відповідно до рішення Ради суддів України від 21 червня 2019 року № 43.

Участь у з’їзді взяли 276 делегатів, які протягом двох днів розглядали питання щодо обрання суддів Конституційного суду України, членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а також заслухали інформацію органів суддівського самоврядування про їхню діяльність.

На з’їзді виступили: голова Ради суддів України Богдан Моніч, який розповів про здійснену роботу та пріоритетні напрямки роботи очолюваного ним органу, голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко, який розповів про стан судової системи та діяльність Вищої ради правосуддя за період 2017-2019 роки, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, який доповів про стан виконання повноважень комісією та процедури кваліфікаційного оцінювання суддів, голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, який відзвітував про роботу ДСА України за 2018-2019 роки та звернув увагу на фінансове забезпечення судової гілки влади у 2020 році. Також були розглянуті питання щодо стану незалежності судової влади.

Як делегат від Сумського окружного адміністративного суду участь у позачерговому з’їзді суддів взяла суддя Аліна Діска.

          

                         делегація суддів від Сумської області

За результатами таємного голосування суддівський форум обрав двох суддів Конституційного Суду України Галину Юровську та Петра Філюка, а також двох членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Олександра Панасюка та Тетяну Широян.

Сумський окружний адміністративний суд вітає новобраних суддів Конституційного Суду України та членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з призначенням на посади.