flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Указом Президента України Володимир Миколайович Соколов призначений на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду

07 травня 2019, 19:23

Біографічна довідка

Володимир Миколайович Соколов, 1981 року народження, кандидат юридичних наук

1998 - 2003 – навчався у Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого отримав кваліфікацію юрист

2002 - 2003 – навчався у Харківській державній академії міського господарства отримав кваліфікацію економіст

2003  -  2004 – помічник судді Господарського суду Сумської області

2004 - 2005  – працював в органах місцевого самоврядування

2005 - 2007  –  працював у приватному секторі

2007 - 2008 – займався адвокатською діяльністю

2008 - 2019  – суддя Сумського окружного адміністративного суду

з 2008 – займав адміністративну посаду заступника голови Сумського окружного адміністративного суду

2019 – Указом Президента України призначений на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду

Робота в Сумському окружному адміністративному суді

Володимир Миколайович Соколов почав працювати у Сумському окружному адміністративному суді з початку його утворення у 2008 році.

За період роботи на посаді судді Сумського окружного адміністративного суду Володимир Миколайович зарекомендував себе справжнім професіоналом, здатним об'єктивно, безсторонньо, неупереджено, незалежно, справедливо та кваліфіковано здійснювати правосуддя.

Усього за час роботи в Сумському окружному адміністративному суді Володимир Миколайович розглянув понад 5 700 адміністративних справ.

Займаючи адміністративну посаду заступника голови Сумського окружного адміністративного суду, Володимир Миколайович завжди з високою відповідальністю ставився до виконання своїх обов’язків, запроваджував у роботі суду нові ідеї, гідно представляв суд у взаємовідносинах з іншими державними органами, громадськими організаціями та представниками наукової спільноти.

Свою практичну роботу на посаді судді Володимир Миколайович гармонійно поєднує з науковою діяльністю.

Так, у 2014 році він захистив дисертаційну роботу на тему «Застосування аналогії права та аналогії закону в адміністративному судочинстві» та отримав науковий ступінь кандидата юридичних наук.

Представляв суд у науково-практичних конференціях,  зокрема, у Міжнародній науково-практичній конференції на тему: «Актуальні питання юриспруденції: теоретичний та практичний виміри» (25-26 квітня 2018 року, Сумський національний аграрний університет), XI Міжнародній науково-практичній конференції на тему: «Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції» (18-19 травня 2018 року, Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ).

 

Також Володимир Миколайович значною мірою сприяв організації проведенню науково-практичної конференції за участю науковців та практиків у стінах Сумського окружного адміністративного суду на тему: «Новели проектів процесуального законодавства України» (2017 рік).


Володимир Миколайович зробив значний внесок у проведенні Сумським окружним адміністративним судом просвітницької роботи.

«Метою проведення навчальних судових засідань є надання студентам можливості на практиці зрозуміти, що таке судове засідання та що таке судовий процес, сприяти формуванню думки про те, що суд – це те місце, де можна отримати захист свого порушеного права»

 

 

Володимир Соколов   

 

Активно приймав участь у якості судді-модератора у навчальних судових засіданнях, які проводяться Сумським окружним адміністративним судом для студентів юридичного напрямку підготовки.

Учасникам даних заходів завжди розповідав про обставини, на які слід звертати увагу для прийняття рішення по конкретним фабулам та надавав практичні поради щодо правильного застосування норм матеріального і процесуального права.

 

 

Окрім того, спільно з журналістами телеканалу ЮА:СУМИ брав участь у зйомках проекту «Про суд».  

 

Мета цього проекту полягала у донесенні глядачам простими словами інформації про те, що таке адміністративна юстиція, та які справи розглядаються адміністративними судами.

 

Конкурс до Верховного Суду

02 серпня 2018 року - Вищою кваліфікаційною комісією суддів України оголошено конкурс на зайняття 78 вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду

  

 

У вересні 2018 року – звернувся до Комісії із заявою про проведення стосовно нього кваліфікаційного оцінювання для участі у конкурсі на зайняття  посади судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

12 листопада 2018 року  – успішно склав анонімне письмове тестування.

14 листопада 2018 року – успішно виконав практичне завдання.

08 лютого 2019 року –  з кандидатом на посаду судді Верховного Суду Соколовим В.М. проведено співбесіду.

За результатами кваліфікаційного оцінювання підтвердив здатність здійснювати правосуддя на посаді судді Верховного Суду.

20 березня 2019 року - Вища рада правосуддя внесла Президентові України подання про призначення Соколова В.М. на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

07 травня 2019 року - Указом Президента України №195/2019 Володимир Миколайович Соколов призначений на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

Колектив Сумського окружного адміністративного суду щиро вітає Володимира Миколайовича Соколова з призначенням на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду та бажає нових звершень та здобутків у подальшій праці, оптимізму, наснаги та професійних перемог!