flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ділове українське мовлення

20 серпня 2018, 15:17

Керівник апарату суду Катерина Недайхліб та консультант суду Вадим Кліщенко взяли участь у одноденному семінарі-тренінгу для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему: “Ділове українське мовлення”, який проведено 17 серпня 2018 року у місті Харкові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Вітальними словами до учасників заходу звернулась директор регіонального відділення Валентина Коржик, тренінг провів доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук Василь Пивоваров. 

Працівники апаратів судів виконали  індивідуальні  завдання у формі диктанту, редагування тексту та  аудіювання. Також учасники тренінгу розглянули основи українського писемного та усного мовлення в юридичній сфері, вимоги до укладання документів та особливості  їх мовного оформлення, навчилися правильно вживати словосполучення і чужомовні слова.  Викладач зосередив  увагу на типових мовних помилках.

З програмою підготовки працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тренінгу на тему:“Ділове українське мовлення” можна ознайомитись за даним посиланням.