flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники суду взяли участь у роботі круглого столу на тему: «Перспективи застосування процедури медіації в судовому процесі»

13 квітня 2018, 11:36

12 квітня 2018 року суддя Сумського окружного адміністративного суду Олена Осіпова та консультант суду Вадим Кліщенко взяли участь у роботі круглого столу на тему: «Перспективи застосування процедури медіації в судовому процесі».

Даний захід проводився на базі юридичного факультету Сумського Національного аграрного університету за сприянням USAID та Сумської обласної молодіжної громадської організації «Європейський вимір».

Відкрила роботу круглого столу та розповіла про становлення інституту медіації в Україні доктор юридичних наук, професор, декан юридичного факультету СНАУ Світлана Запара.

Діана Проценко,  голова громадської організації «Національна асоціація медіаторів України», долучилась до участі у роботі круглого столу у форматі Skype-зв’язку та розповіла про перспективи розвитку медіації в України розповіла учасникам круглого столу.

Про досвід запровадження процедури медіації в Німеччині розповів учасникам круглого столу професор Вальтер Ріхард Маєр. Зокрема, професор Маєр зазначив, що використовувати медіацію доцільно привирішенні трудових, спадкових, а також господарських спорів.

На завершення, учасники круглого столу підвели підсумки роботи та поділилися своїми думками щодо перспектив запровадження інституту медіації в Україні.