flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Сумському окружному адміністративному суді провели екскурсію для студентів СумДУ

14 квітня 2023, 12:01

13 квітня 2023 року студенти кафедри журналістики та філології Сумського державного університету відвідали з екскурсією Сумський окружний адміністративний суд.

Під час екскурсії студенти дізнались про історію, структуру та особливості роботи суду, відвідали зали судових засідань. Дізналися про новації, які відбулись у функціонуванні суду: проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв’язку; надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі; роботу підсистеми «Електронний суд». Найбільшу зацікавленість у студентів викликала інформація про архів суду та особливості зберігання справ.

У межах зустрічі суддя-спікер Наталія Савицька розповіла про взаємодію суду та преси, про особливості участі представників ЗМІ в судових засіданнях та роль медіа у взаємодії судової системи та інститутів громадянського суспільства. 

Відповідальний працівник суду з доступу до публічної інформації та звернень громадян роз’яснив порядок надання та отримання інформації на запити згідно з ЗУ «Про доступ до публічної інформації».  

Студенти були активними, задавали безліч питань та залишилися задоволеними пізнавальною розповіддю. Сподіваємося, що подібні заходи сприятимуть формуванню високопрофесійних фахівців не тільки в галузі юриспруденції, а й інших сферах, допоможуть розвинути високий рівень правової свідомості та правової культури студентської молоді.