flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Радіаційна небезпека

25 жовтня 2022, 10:33

Працівники Сумського окружного адміністративного суду пройшли навчання щодо дій населення на випадок радіаційної небезпеки.

В умовах війни важливо розуміти алгоритм дій у разі різних надзвичайних ситуацій. Одна з таких – радіаційна аварія. Основними вражаючими факторами таких аварій є радіаційний вплив та радіактивне забруднення.

Важливо запам’ятати такі рекомендації:

  1. Залишайтесь або негайно зайдіть у приміщення, щільно закрийте та заблокуйте всі вікна та двері. Обережно зніміть одяг, покладіть його у пакет і тримайте його подалі від людей та домашніх тварин. Помийтесь, якщо доступу до води не має, скористайтесь вологими серветками.

  2. Забезпечте себе кількаденним запасом води у герметичних ємностях, їжею в герметичних контейнерах (консерви, банки, пляшки, коробки). Продукти, які є загорніть у плівку та покладіть в холодильник або шафу. Перед відкриттям контейнери необхідно протирати вологою тканиною.

  3. Підготуйте протигаз, маску, респіратор або ватно-марлеву пов’язку для захисту органів дихання.

  4. Чекайте повідомлення від органів влади через засоби зв’язку (телевізор, радіо, телефон тощо) для отримання вказівок щодо подальших дій.

Запропонована тема, звичайно, викликає занепокоєння, однак поінформованість щодо загроз, ризиків та тактики дій дозволить уникнути негативних наслідків. 

Дякуємо працівникам Головного управління ДСНС України у Сумській області за проведення навчання та надання необхідних інформаційних матеріалів.