flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок роботи суду під час повітряної тривоги

21 жовтня 2022, 14:30

Шановні учасники судових засідань!

Наказом голови Сумського окружного адміністративного суду від 19 жовтня 2022 року № 49 – ОД затверджено порядок роботи суду під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту.   

  • У разі оголошення сигналу повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, у судових засіданнях буде оголошено технічну перерву. Після сигналу «Відбій повітряної тривоги» з урахуванням графіка призначених судових засідань буде вирішуватись питання про відкладення, або продовження судового засідання.
  • Працівниками служби судової охорони та працівниками суду буде запропоновано відвідувачам суду та учасникам судових засідань негайно покинути приміщення суду до закінчення повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, та прослідувати до найближчого укриття.
  • Під час оголошення сигналу повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, не допускається відвідування суду громадянами та іншими особами (працівниками правоохоронних органів, прокуратури, адвокатами, учасниками судових процесів).
  • Відповідальні особи за організацію відеоконференцзв’язку у справах, які розглядаються іншими судами, надсилають в суди з якими заплановано зв’язок, повідомлення про оголошення повітряної тривоги та неможливість організації зв’язку до її закінчення.