flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо неналежної роботи електронних сервісів

28 січня 2022, 12:58

У зв’язку із численними зверненнями учасників судового процесу щодо роботи електронних сервісів Сумський окружний адміністративний суд повідомляє, що 20 січня 2022 року Державне підприємство «Центр судових сервісів» оприлюднило інформацію про відновлення роботи сервісу «Електронний суд», яка була порушена внаслідок кібератаки, здійсненої в ніч з 13 на 14 січня 2022 року. Ще раніше підприємство повідомляло про відновлення роботи Єдиного державного реєстру судових рішень та вебпорталу «Судова влада».

            Разом з тим у Сумському окружному адміністративному суді автоматизована система документообігу не забезпечує коректну роботу з даними сервісами, зокрема:

  • з 12.01.2022 (з 19 год. 00 хв.) не вносяться копії судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень;
  • з 14.01.2022 не направляються копії документів з електронних справ до Електронних кабінетів учасників судового процесу;
  • з 14.01.2022 не здійснюється обмін даними з судами апеляційної та касаційної інстанції, внаслідок чого суд не може отримати повну інформацію про оскарження своїх рішень та про стан розгляду справ в судах вищих інстанції;
  • з 14.01.2022 не відображається інформація щодо суду в закладці «Стан розгляду справ», «Список судових справ, призначених до розгляду», «Список автопризначених справ, що надійшли вперше», «Список апеляційних скарг» на вебпорталі «Судова влада».

 

Про всі перелічені проблеми та необхідність їх невідкладного усунення суд неодноразово повідомляв технічного адміністратора системи – Державне підприємство «Інформаційні судові системи». Наразі, за наявною в суді інформацією, ведуться технічні роботи з відновлення коректної роботи сервісів, але строки їх завершення не відомі.

З боку суду виконуються всі встановлені вимоги щодо створення електронних примірників судових рішень, їх направлення до  Єдиного державного реєстру судових рішень та внесення до системи інформації щодо руху справ. Вплинути на ситуацію технічно чи організаційно суд не має змоги.

Водночас повідомляємо, що документи, подані через підсистему Електронний суд та засобами електронної пошти, до суду надходять та обробляються в звичайному режимі.