flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумський окружний адміністративний суд підсумував результати роботи за 2021 рік

19 січня 2022, 16:48

Сумський окружний адміністративний суд оприлюднює статистичну інформацію про кількість справ, які надійшли до суду за 2021 рік, кількість розглянутих, а також залишок нерозглянутих справ на кінець звітного періоду.

У 2021 році до Сумського окружного адміністративного суду надійшло 16709 справ та матеріалів, розглянуто - 15385. На кінець звітного періоду в Сумському окружному адміністративному суду залишилося 4385 справ та матеріалів.

Незважаючи на складні умови роботи в період пандемії та недофінансування, Сумський окружний адміністративний суд продовжує здійснювати відправлення правосуддя, захищаючи права осіб від посягань з боку суб’єкта владних повноважень.

Таких результатів роботи вдалося досягти завдяки самовідданій праці апарату суду та суддів, які незважаючи на стрімке збільшення надходження справ до суду та високі ризики зараження коронавірусом, професійно виконували свої обов'язки. Крім того, така велика кількість позовів свідчить про високий рівень довіри суспільства як до судів адміністративної юрисдикції, так і до судової гілки влади взагалі.