flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перебіг процесуальних строків в Електронному суді

10 січня 2022, 16:27

До уваги учасникам судового процесу!

Часом вручення процесуальних документів в електронній формі є дата отримання судом повідомлення про доставлення документів на офіційну електронну адресу.

Офіційна електронна адреса відповідно до пп. 5.8 розділу І Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, це:

  • сервіс Електронного кабінету ЄСІТС;

  • адреса електронної пошти, вказана користувачем в Електронному кабінеті ЄСІТС або

  • в одному з державних реєстрів (на сьогодні законодавчо ще не визначена).

Норми Положення передбачають обов’язковість надсилання документів судом саме до Електронного кабінету, тоді як адреса електронної пошти розглядається лише як додаткова функція повідомлення про їх надходження.

Отже, серед вище зазначених сервісів офіційної електронної адреси, нормативно передбачено обов’язковість надсилання процесуальних документів лише до Електронного кабінету.

Враховуючи зазначене, перебіг процесуальних строків, початок яких пов’язується з моментом вручення процесуального документу учаснику судового процесу в електронній формі, починається з наступного дня після доставлення документів до Електронного кабінету в розділ «Мої справи», а надходження відомостей у розділ «Повідомлення» та на вказану користувачем електронну адресу є додатковими допоміжними сервісами.