flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Впровадження волонтерського сервісу в Сумському окружному адміністративному суді

15 червня 2021, 15:53

Сумський окружний адміністративний суд запроваджує волонтерський сервіс – службу волонтерів, метою якого є покращення комунікації, якості обслуговування відвідувачів суду та підтримка вразливих категорій осіб.

Запровадити цю Ініціативу допомогли студенти 2-го та 3-го курсу Сумського Державного університету. У холі суду була створена імпровізована рецепція, де надається підтримка відвідувачам, як тільки вони увійшли до будівлі суду. В обов’язки волонтерів входить: супровід відвідувачів до залів судових засідань, допомога в заповненні заяв, надання інформації щодо роботи суду, опитування учасників судового процесу щодо якості функціонування суду та нагляд за дітьми у дитячій кімнаті.

Отже, волонтери мають змогу ефективніше спрямувати потік відвідувачів, заощадити час працівників апарату суду та стати суду більш клієнтоорієнтованим.

Висловлюємо щиру подяку Юлії Салдан - судді Барського районного суду Вінницької області за проведення для майбутніх волонтерів онлайн лекції на тему « Етика спілкування волонтера. Вплив роботи волонтерів на імідж суду».