flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Сумському окружному адміністративному суді проведено екскурсію для школярів

11 червня 2021, 13:04

З метою виховання правової культури, формування правильного сприйняття функцій правосуддя та популяризації інституту судової влади серед молоді, Сумським окружним адміністративним судом 11 червня 2021 року була проведена зустріч з учнями 9 класу Навчально-виховного комплексу "Просперітас".

Так, для школярів було проведено екскурсію у приміщенні суду, після чого вони разом із викладачем дисципліни «Основи правознавства» ознайомилися з системою правосуддя, переглядаючи відеоролики. Прессекретар Ірина Фетісова розповіла юним гостям про судову систему України, роз’яснила специфіку адміністративного суду, ознайомила з засадами організації роботи установи.

Під час заходу школярі були запрошені до кабінету судді Наталії Савицької, яка показала своє робоче місце, розповіла про специфіку роботи суддею, організацію роботи в приймальні. Діти із зацікавленістю сприймали інформацію та активно ставили питання.

Цікавим моментом для гостей суду, в межах організованого заходу, стало відвідування судового засідання під головуванням судді Євгена Кравченка.

Проведення подібних заходів є дуже важливим для суспільства, адже вони сприяють зростанню довіри до судової влади, а Сумський окружний адміністративний суд завжди відкритий для таких ініціатив.