flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості для школярів

20 травня 2021, 15:19

20 травня 2021 року суддя Сумського окружного адміністративного суду Наталія Савицька та прессекретар Ірина Фетісова провели «Урок справедливості» для учнів 5-В класу Сумської загальноосвітньої школи № 12.

Наталія Савицька розповіла школярам про те, чим займається суд, про роботу судді та  зрозумілими словами пояснила, як дорослі мирно вирішують суперечки між собою. Також поцікавилася у малечі чи виникають між ними якісь спори та чи швидко вони миряться. Школярі мали змогу побачити мантію та нагрудний знак судді.

Під час уроку учні подивилися мультфільм «Їжак проти рака», створений ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» у співпраці з анімаційною студією ToonDrive за технічного адміністрування РЦ «ГУРТ» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. Школярі активно приймали участь у дискусії та мали можливість відчути себе в ролі справедливих суддів. Допомагали героям мультфільму вирішити спір, що виник між звірами, а також долучились до "Клубу справедливців", отримавши наліпки із героями мільтфільму, дипломи та книжечки по завершенню уроку.

Наприкінці зустрічі учні та класний керівник подякували за проведений урок, ведучі та школярі обмінялися солодкими подарунками та зробили спільні фото.