flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Служба волонтерів як необхідна складова надання сервісів для вразливих груп користувачів суду

15 квітня 2021, 15:26

Сумський окружний адміністративний суд взяв участь у міжнародній конференції «Служба волонтерів як необхідна складова надання сервісів для вразливих груп користувачів суду», яка відбулася 14 квітня 2021 року онлайн у межах реалізації нової фази Ініціативи «Модельні суди».

Під час зустрічі йшлося про литовський досвід упровадження волонтерського сервісу, було представлено служби волонтерів та особливості їх функціонування в Україні. Учасники заходу обговорили й координаційну роль центрів безоплатної правової допомоги у впровадженні СВС та обмінялися досвідом.

Даний сервіс спрямований на забезпечення комунікації між органами системи правосуддя та громадою, створення атмосфери «дружнього до людини» суду, комфортних умов перебування відвідувачів у приміщенні установи та зменшення психологічної напруги, що сприятиме підвищенню довіри до судової влади.

Тому, Сумський окружний адміністративний суд не може залишатися осторонь і має намір запровадити службу волонтерів у себе в суді.  Вищі навчальні заклади та центри надання безоплатної правової допомоги міста Суми, які виявлять бажання долучитися до цієї Ініціативи, звертайтеся до пресслужби суду для вирішення питань про співпрацю.