flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

❗️ Звертаємо увагу учасників судових процесів

01 жовтня 2020, 11:07

З 05 вересня 2020 року розпочався виборчий процес місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2020 року, відповідно до вимог частини восьмої статті 195 Виборчого кодексу України, на підставі постанови Центральної виборчої комісії від 30 серпня 2020 року № 208 «Про початок виборчого процесу місцевих виборів 25 жовтня 2020 року».

Суд вирішує адміністративні справи, визначені статтею 273 КАС України, у дводенний строк після надходження позовної заяви. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли до дня голосування, вирішуються судом у дводенний строк, але не пізніше ніж за дві години до початку голосування. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли у день голосування, вирішуються судом до закінчення голосування. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли у день голосування, але після закінчення голосування, вирішуються судом у дводенний строк після надходження позовної заяви.

З урахуванням того, що справи, пов’язані з виборчим процесом, належать до окремих категорій термінових адміністративних справ, для забезпечення своєчасного розгляду таких справ у строки, установлені Кодексом адміністративного судочинства України, судові засідання в інших справах, можуть не відбутися у дати, визначені судом.

Сумський окружний адміністративний суд просить учасників судових процесів із розумінням поставитися до відкладення судових засідань у зв’язку із участю суддів у розгляді справ, пов’язаних з виборчим процесом.