flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова та судді Сумського окружного адміністративного суду взяли участь в ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Соціальні права та їх захист адміністративним судом»

05 вересня 2020, 13:26

04 вересня 2020 року голова Сумського окружного адміністративного суду Сергій Воловик та судді Сумського окружного адміністративного суду: Наталія Савицька, Аліна Діска та Сергій Глазько взяли участь в ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Соціальні права та їх захист адміністративним судом», яку провів в онлайн-режимі Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду за підтримки проєкту ЄС «Право-Justice», проєкту Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень», Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, Німецького фонду міжнародного правового співробітництва, а також Національної школи суддів України, Національної академії правових наук України, Інституту держави і права  ім. В. М. Корецького.

Конференція була проведена серед суддів, науковців та правозахисників України, Австрії, Німеччини, Польщі та Латвії, які обговорили ефективність судового захисту соціальних прав, застосування судами практики ЄСПЛ під час вирішення соціальних спорів, а також зарубіжний досвід судового захисту соціальних прав.