flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародний вебінар «Клієнтоорієнтований суд: кращі практики»

17 червня 2020, 19:18

Сьогодні, 17 червня 2020 року, суддя-спікерка Наталія Савицька та речниця Сумського окружного адміністративного суду Анна Лемешенко взяли участь у міжнародному вебінарі «Клієнтоорієнтований суд: кращі практики», який відбувся в режимі відеоконференції за допомогою сервісу Zoom.

Вебінар був проведений у межах ініціативи «Модельні суди» Проєкту ЄС «Право - Justice», метою якого було обговорення питань вдосконалення надання судових послуг.

Спікерами вебінару виступили: Ярослав Гвіздак, ексголова районного суду Катовіце-Захiд (Польща), лауреат нагороди «Громадський суддя-2015», міжнародний експерт, Проєкт ЄС «Право-Justice»; Жівілє Навіцкайте-Бабкін, ексголова відділу комунікацій Національної судової адміністрації Литви, міжнародна експертка, Проєкт ЄС «Право-Justice»; Поліна Лі, головна національна експертка з питань правосуддя, Проєкт ЄС «Право-Justice»; Оксана Лесик, експертка з питань HR.

Модераторкою вебінару була Анна Адамська – Галлант, головна міжнародна експертка Проєкту з питань правосуддя ЄС «Право-Justice».

Під час вебінару разом з міжнародними та національними експертами Проєкту ЄС «Право-Justice» були розглянуті принципи впровадження клієнтоорієнтованого підходу у суді; вдосконалення бізнес-процесів у суді; особливості організації та переваги інтегрованої рецепції суду; впровадження модельних клієнтоорієнтованих рішень у судах України.

Також організатори вебінару підготували дуже цікаві та повчальні відеоролики: про структуру судової системи в Україні; про судовий розгляд: учасники та правила; як діяти, якщо ви не можете з’явитися на виклик в суд; як діяти, якщо вам надійшла судова повістка.

За результатом участі у заході можна зробити висновок про те, що сучасний суд має бути зручним та комфортним, враховувати особливості роботи з відвідувачами, які мають різні потреби, та адаптувати підходи до надання послуг так, щоб забезпечити фундаментальні суспільні цінності – правосуддя та верховенство права.

Клієнтоорієнтований суд – це суд, який задовольняє потреби та захищає інтереси клієнта, розуміє та сприймає точку зору відвідувачів суду.