flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародний вебінар «Дистанційне правосуддя»

04 травня 2020, 11:04

30 квітня 2020 року у рамках Проєкту ЄС «Право-Justice» відбувся міжнародний вебінар «Дистанційне правосуддя», який проходив у режимі відеоконференції.

Спікерами заходу стали представники органів державної влади, судової влади, адвокати та міжнародні експерти з Австрії, Азербайджану, Бельгії, Естонії, Німеччини, Ізраїлю, Литви, Молдови, Польщі, Швеції та України.

У фокусі уваги учасників вебінару були питання забезпечення балансу між новими онлайн процедурами судочинства і традиційним процесом, який закріплений в діючих процесуальних кодексах, створення умов для безпеки суддів та учасників слухань в умовах пандемії, забезпечення транспарентності судових процесів в умовах карантинних обмежень, можливостей для суддів проводити слухання не із залу судового засідання, а з власного дому тощо. Учасники вебінару поділилися своїм досвідом у сфері дистанційного правосуддя.

Запис вебінару можливо переглянути на YouTube-каналі Сумського окружного адміністративного суду ➡ https://www.youtube.com/watch?v=o1y5eueTnsQ&t=1746s