flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумський окружний адміністративний суд відвідали студенти Навчально-наукового інституту права СумДУ

19 лютого 2020, 17:19

Сьогодні, 19 лютого 2020 року, з метою практичного закріплення теоретичних знань по дисципліні «Адміністративне право», а також в рамках дії Меморандуму про взаємодію та співробітництво, до Сумського окружного адміністративного суду завітали студенти 5 курсу Навчально-наукового інституту права Сумського державного університету.

                                                                                                                                                                                                                                                             

Голова суду Микола Шаповал розповів студентам про систему адміністративних судів, категорії справ, які розглядаються адміністративними судами, а також стадії адміністративного судового процесу та історію утворення Сумського окружного адміністративного суду.

         

Студенти ознайомились з організацією роботи структурних підрозділів суду, відвідали канцелярію та зали судових засідань, а також мали змогу побачити як відбувається процес реєстрації документів по адміністративним справам.

                                                                                                                                                                       

Кандидат юридичних наук, доцент, викладач кафедри адміністративного, господарського права та фінансово-економічної безпеки Навчально-наукового інституту права СумДУ Микола Логвиненко запропонував Сумському окружному адміністративному суду взяти участь у розробці збірника процесуальних документів для навчальних цілей.

На завершення студенти відвідали судові засідання по двом адміністративним справам.

У своїй роботі Сумський окружний адміністративний суд завжди намагається бути максимально відкритим для громадськості, а особливо для молоді, та активно співпрацює з навчальними закладами міста Суми. Проведення такого роду заходів сприяє кращому засвоєнню навчального матеріалу та набуттю практичних навичок у студентів. 

Крім того, колектив Сумського окружного адміністративного суду вітає Миколу Логвиненка із Днем народження, бажає здоров’я, творчої наснаги та майбутніх успіхів у досягненні нових наукових висот!