flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Сумському окружному адміністративному суді відбулась презентація результатів анкетування судів Сумської області

08 серпня 2019, 11:34

25 липня 2019 року в приміщенні Сумського окружного адміністративного суду відбулася презентація результатів дослідження ставлення відвідувачів судів до окремих аспектів роботи судів за методологією КГЗ в рамках системи оцінювання роботи суду (СОРС) в Сумській області. Опитування проводила громадська організація «Північна правозахисна група в рамках проекту «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Чернігівській та Сумській областях», що реалізовувався за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

Мета даного дослідження полягала у вивченні думки громадян щодо організації роботи судів, виявлення прогалин у роботі та вдосконаленню організації функціонування судів в цілому.

Участь у заході взяли керівництво та судді адміністративного, господарського та інших загальних судів Сумської області, представники територіального управління Державної судової адміністрації, Головного територіального управління юстиції та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області, представники адвокатської та правозахисної спільноти.

 

В обговоренні звіту прийняв участь заступник голови Сумського окружного адміністративного суду Сергій Воловик, який зазначив, що анкетування є ефективним інструментом взаємної комунікації між судом та його відвідувачами, а також висловив вдячність представникам ГО «Північна правозахисна група» Володимиру Виноградову та Наталії Єсіній за проведену роботу.

            Опитування проводилися безпосередньо в приміщеннях судів шляхом індивідуального інтерв’ю та анкетування за наступними критеріями:

- доступність суду;

- зручність та комфортність перебування в суді;

- повнота та ясність інформації, прийнятність витрат, пов’язаних зі зверненням до суду;

- доступність правової допомоги у разі необхідності;

- дотримання термінів судового розгляду;

- сприйняття роботи працівників апарату суду;

- сприйняття роботи судді.

Із повним текстом Звіту за модулем задоволеність роботою Сумського окружного адміністративного суду його відвідувачами можна ознайомитися за даним посиланням. 

За результатами узагальнення анкет для Сумського окружного адміністративного суду  виставлені наступні інтегральні показники за п’ятибальною шкалою:

·            доступність суду - 4,50

·            зручність та комфортність перебування в суді - 4,80

·            повнота та ясність інформації - 4,82

·            сприйняття роботи працівників апарату суду - 4,74

·            дотримання термінів судового розгляду - 4,58

·            сприйняття роботи суддів - 4,68

 Сумський окружний адміністративний суд завжди підтримує проекти, спрямовані на підвищення прозорості у діяльності судової гілки влади та завжди готовий долучитися до роботи у таких заходах спільно з іншими державними установами, громадськими та міжнародними організаціями.

 Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування в Сумській та Чернігівській областях проводилось за підтримки USAID в рамках Програми «Нове правосуддя».