flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Невстановленою особою нанасено шкоду прибудинковій території суду

03 червня 2019, 13:05

За минулі вихідні невстановленою особою викрадено 12 троянд з клумб біля будівлі Сумського окружного адміністративного суду.

За 2019 рік це вже другий подібний випадок, нагадаємо, що 19 квітня 2019 року, близько дев’ятої години вечора, невідомим було викрадено тридцять троянд.

Після першого інциденту працівники апарату суду за власні кошти та власними зусиллями відновили пошкодженні клумби.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №902 від 01 грудня 2017 року охорона Сумського окружного адміністративного суду забезпечується підрозділами Національної гвардії, зокрема в/ч 3051 Національної гвардії України.

Будівля суду обладнана камерами відеоспостереження, доступ до яких мають військовослужбовці Національної гвардії України.

Разом з тим, військовослужбовцями Національної гвардії України не було вчинено жодних дій спрямованих на припинення чи попередження протиправної поведінки невстановлених осіб.

Сумський окружний адміністративний суд завжди доглядає прилеглу територію, робить суспільний простір навколо будівлі для відвідувачів суду та жителів міста комфортним та благоустроєним.

Кожного року, з настанням теплої пори, працівники суду за власної ініціативи долучаються до прикрашання клумб біля будівлі суду, висаджують нові рослини й квіти.

Однак, великою проблемою є те, що соціально невідповідальні люди викрадають квіти, як це сталося з трояндами, висадженими цього року.