flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На період виборчого процесу у Сумському окружному адміністративному суді встановлено особливий режим роботи для суддів і працівників апарату суду

28 травня 2019, 16:03

27 травня 2019 року відбулись загальні збори суддів Сумського окружного адміністративного суду.

На загальних зборах суддів розглянули питання організації роботи суду під час виборчого процесу позачергових виборів до Верховної Ради України, призначених на 21 липня 2019 року, а також обговорили стан проведення судових засідань в режимі відео-конференції. 

За результатами загальних зборів судді вирішили встановити на час виборчого процесу особливий режим роботи для суддів і працівників апарату Сумського окружного адміністративного суду, зокрема, затвердили графік чергувань працівників апарату суду та визначили, що судді з 20 червня 2019 року до завершення виборчого процесу не відбуватимуть у відпустки.

Прийом документів і справ, пов’язаних із виборчим процесом здійснюватиметься цілодобово, такий режим роботи у Сумському окружному адміністративному суді триватиме до завершення виборчого процесу.

Окрім того, судді обговорили стан проведення судових засідань в режимі відео-конференції.

Зокрема, судді зазначили, що якість та швидкість засобів телекомунікаційного зв’язку, які забезпечує ДСА України, є незадовільними, внаслідок чого слухати справи в режимі відео-конференції неможливо, тому через неякісний зв’язок їх розгляд часто відкладається.

У зв’язку з цим, зборами суддів вирішено звернутись з листом до ДСА України та ТУ ДСА України в Сумській області стосовно вжиття заходів щодо належної організації відео-конференц-зв’язку для участі осіб у судовому засіданні в режимі відео-конференції.