flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл на тему: "Вплив адміністративного судочинства на розвиток публічного права в Україні"

16 липня 2018, 16:01

06 липня 2005 року було прийнято Кодекс адміністративного судочинства України.

З нагоди тринадцятої річниці прийняття першої редакції Кодексу, а також в рамках загального плану заходів адміністративних судів щодо проведення днів адміністративної юстиції України, 16 липня 2018 року в Сумському окружному адміністративному суді проведено круглий стіл на тему: "Вплив адміністративного судочинства на розвиток публічного права в Україні".

До участі у даному заході долучились судді Сумського окружного адміністративного суду, судді судів міста Суми та Сумської області, представники вищих навчальних закладів юридичного напрямку підготовки.

З вітальним словом звернулась до учасників круглого столу доктор юридичних наук, професор, декан юридичного факультету Сумського національного аграрного університету Світлана Іванівна Запара.

Суддя-спікер Сумського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Сергій Олександрович Бондар розповів учасникам круглого столу про історико-правові передумови запровадження адміністративного судочинства в Україні, а також про приклади запровадження адміністративної юстиції в інших країнах.

Заступник голови Сумського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Володимир Миколайович Соколов виступив із доповіддю про розширення юрисдикції окружних адміністративних судів в світлі реформування процесуального законодавства України.

Суддя-спікер Господарського суду Сумської області, кандидат юридичних наук Юлія Артурівна Джепа розповіла учасникам зустрічі про окремі аспекти визначення юрисдикції при вирішенні земельних спорів.

Голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Валеріївна Шелєхова та суддя-спікер Зарічного районного суду м. Суми Ганна Василівна Кривцова підняли на круглому столі тему застосування судами загальної юрисдикції практики Європейського суду з прав людини при розгляді справ з приводу видворення з України іноземців.

 

На завершення учасники круглого столу підвели підсумки плідної дискусії.