flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронні інструменти для удосконалення зовнішньої комунікації судів

11 липня 2018, 08:53

10 липня 2018 року керівник апарату Сумського окружного адміністративного суду Катерина Недайхліб та консультант суду Вадим Кліщенко взяли участь у комунікаційній зустрічі на тему: "Електронні інструменти для удосконалення зовнішньої комунікації судів", організованої за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми "Нове правосуддя".

У даному заході приймали участь представники судів Сумської області, адвокати, а також представники громадських організацій.

 

Сумський окружний адміністративний суд презентував учасникам зустрічі власний досвід у запровадженні нових можливостей системи «Електронний суд», які вже запроваджені в роботі суду.

Зокрема, Керівник апарату Сумського окружного адміністративного суду Катерина Недайхліб розповіла про те, що з метою налагодження процесу оперативного обміну інформації в електронному вигляді між судами та учасниками судових процесів Сумський окружний адміністративний суд запровадив переведення матеріалів справи в електронну форму.

Відскановані копії матеріалів справи скріплюються ЕЦП та в електронному вигляді (PDF-файли) зберігаються в системі діловодства суду.

Для отримання копій матеріалів справи в електронному вигляді, учасникам судового процесу потрібно:

1.зареєструвати поштову скриньку на mail.gov.ua або надати суду зовнішній носій інформації для запису даних, перевірений на відсутність вірусних програм

2.подати до суду заяву про отримання копій матеріалів справи в електронному вигляді.

На сьогодні учасники судових проваджень мають можливість ознайомитись в електронному вигляді зі справами, які надійшли до суду з грудня 2016 року.