flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся Другий загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці»

27 червня 2018, 13:23

26 червня 2018 року відбувся Другий загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці».

У роботі форуму взяли участь судді, прес-секретарі, міжнародні експерти у галузі комунікації, представники ЗМІ та громадських організацій. В Сумській області форум проходив на базі Господарського суду Сумської області в режимі відеоконференції. Взяв участь у роботі форуму прес-секретар Сумського окружного адміністративного суду Вадим Кліщенко.

Форум організовано за підтримки: Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, Вищої ради правосуддя, Верховного Суду, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, ГО «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.

Учасники форуму обговорили питання висвітлення судових процесів у ЗМІ та взаємної комунікації представників судової гілки влади та медіа.

Голова Вищого суду провінції Нова Шотландія (Канада) Майкл МакДональд та директор з питань комунікацій Судової адміністрації провінції Нова Шотландія Дженіфер Стейрс поділилися канадським досвідом взаємодії судів зі ЗМІ на прикладі провінції Нова Шотландія.

Суддя-спікер Господарського суду Сумської області Юлія Джепа презентувала вдалі приклади медіапроектів.

Слід відмітити, що за даними першого комунікаційного звіту суди Сумської області стали лідерами за кількістю цитувань у ЗМІ (218 разів) серед судів України, а також сукупно у першому кварталі 2018 року провели 113 комунікаційних заходів (4 місце).

Відеозапис Другого загальнонаціонального форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці» доступний для перегляду.