flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчальне судове засідання разом із студентами ННІП СумДУ

07 травня 2018, 14:17

З метою практичного запкріплення теоретичних знань, а також на виконання Меморандуму про взаємодію та співробітництво між Сумським окружним адміністративним судом та Навчально-науковим інститутом права СумДУ від 31 січня 2018 року, в суді відбулися чергові навчальні судові засідання.

Перед початком навчального судового засідання студенти були присутні на справжньому засіданні по справі за позовом Обласного комунального підприємства "Аеропорт Суми" до Сумського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області про визнання протиправним та скасування розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, що підлягають відшкодуванню, призначених особам, які були зайняті на інших роботах.

Одразу після закінчення судового засідання студенти зайняли місця сторін по справі.

Фабулу обрали на основі реальної справи, яка розглядалась в суді про поновлення на посаді посадової особи органу місцевого самоврядування.

  

Фабула:

Розпорядженням Охтирського міського голови громадянина Н. було звільнено з посади заступника міського голови за прогул на підставі п.4 ст. 40 КЗпП України.

Підставою для звільнення став акт про відсутність Н. на роботі від 27.12.2017, згідно якого Н. був відсутній на роботі 25.12.2017 в період з 13 год. 30 хв. до закінчення робочого дня.

Разом з тим, 25 грудня 2017 року у другій половині дня, орієнтовно з 14 год. 30 хв. й до кінця робочого дня (17 год. 15 хв.), він дійсно був відсутній на робочому місці, але з поважних причин, бо на службовому автомобілі виконкому Охтирської міської ради відбув у відрядження в м. Суми, подавши того ж дня службову записку на ім’я міського голови.

Про перебування у відрядженні він також повідомив під час проведення засідання сесії Охтирської міської ради, яке відбулося 26.12.2017, де був присутній і сам Охтирський міський голова, з дозволу якого і відбув у відрядження.

Не погоджуючись з розпорядження про звільнення з роботи, Н. звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з вимогами про скасування розпорядження та поновлення його на посаді.

 

Провів навчальне судове засідання суддя-спікер Сумського окружного адміністративного суду Сергій Бондар, який відмітив високий рівень підготовки студентів та розповів про особливості розгляду категорії адміністративних спорів щодо проходження та звільнення з публічної служби.

 

Сумський окружний адміністративний суд систематично здійснює організацію проведення навчально-виховних заходів та завжди готовий до співпраці.