flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20 грудня 2017 року в Сумському окружному адміністративному суді відбувся дискусійний круглий стіл на тему: «Особливості застосування нового адміністративного, господарського та цивільного процесуального законодавства»

20 грудня 2017, 16:19

20 грудня 2017 року в Сумському окружному адміністративному суді відбувся дискусійний круглий стіл на тему: «Особливості застосування нового адміністративного, господарського та цивільного процесуального законодавства».

 

Метою проведення даного заходу є обговорення змін в процесуальному законодавстві України.

В дискусійному круглому столі взяли участь представники Сумського окружного адміністративного суду, Господарського суд Сумської області, Зарічного районного суду м. Суми, судді у відставці, помічники суддів, а також науковці, адвокати та правники.

 

З вітальними словами до учасників круглого столу звернулися голова Сумського окружного адміністративного суду Микола Михайлович Шаповал, заступник голови Сумського окружного адміністративного суду Володимир Миколайович Соколов та професор, доктор юридичних наук, декан юридичного факультету СНАУ Світлана Іванівна Запара.

 

 

Про нові правила підсудності спорів у адміністративному процесі розповів учасникам круглого столу суддя Сумського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Сергій Олександрович Бондар.

Про нові правила підсудності у господарському процесі розповіла суддя Господарського суду Сумської області, кандидат юридичних наук, доцент кафедри правосуддя СНАУ Юлія Артурівна Джепа.

Із доповіддю про нові правила підсудності в цивільному процесі виступив суддя у відставці, кандидат юридичних наук, доцент кафедри правосуддя СНАУ Віталій Борисович Бойко.

Під час круглого столу проводився відеозапис даного заходу, який можна переглянути на сторінці суду в мережі Facebook та YouTube - каналі Сумського окружного адміністративного суду.

Учасники даного заходу поділилися своїми думками з приводу прийнятих до процесуального законодавства України змін.

 

 

На завершення учасники круглого столу обговорили питання представництва в суді, а також судових витрат.Дякуємо всім учасникам за цікаву дискусію!