flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Схід і Захід разом!» Сумські та львівські студенти взяли участь у навчальних судових засіданнях в режимі відеоконференції

14 грудня 2017, 18:05

15 грудня в Україні святкується День працівників суду.

З нагоди цього свята 14 грудня 2017 року Сумський окружний адміністративний суд та Львівський окружний адміністративний суд разом із студентами вищих навчальних закладів міста Суми та міста Львова провели спільний навчально-практичний проект для майбутніх юристів під назвою: «Схід і Захід разом!».

 

 

Сьогодні у навчальному процесі місто Суми представляли представники Сумського національного аграрного університету, Навчально-наукового інституту права СумДУ,  Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, а також коледжу СНАУ.

Їхніми опонентами виступили студенти Львівського національного університету імені Івана Франка.

Незважаючи на відстань у 800 кілометрів, сьогодні технічні можливості дозволяють проводити судові засідання без необхідності долати велику відстань до суду, який розглядає справу.

Із вступним словом звернулися до майбутніх юристів голова  Сумського окружного адміністративного суду Микола Михайлович Шаповал та суддя Львівського окружного адміністративного суду Ростислав Ігорович Кузан.

Привітала працівників судів України з Днем працівника суду, а також побажала плідної роботи студентам та суддям професор, доктор юридичних наук, декан юридичного факультету Сумського національного аграрного університету Світлана Іванівна Запара.

Побажав удачі студентам Сумщини та Галичини кандидат наук з державного управління, доцент кафедри адміністративного та фінансового права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Володимирович Решота.

На основі реальних судових справ, які розглядалися в Сумському та Львівському окружних адміністративних судах, заздалегідь були обрані чотири фабули. Зокрема, щодо: порушення суб’єктом владних повноважень положень Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту»; порушення суб’єктом владних повноважень положень Закону України «Про звернення громадян»; порушення суб’єктом владних повноважень правил проходження публічній службі;  скасування рішення органу владних повноважень. 

 

Особливістю проведення подібних навчальних заходів є те, що студенти можуть відчути себе в ролі сторін по справі.

Навчальні судові засідання були проведені суддями Сумського окружного адміністративного суду Сергієм Володимировичем Воловиком, Ларисою Миколаївною Опімах, а також суддями Львівського окружного адміністративного суду Ростиславом Ігоровичем Кузаном і Оксаною Миколаївною Клименко.

 

На завершення, учасники навчальних судових засідань підвели підсумки плідної роботи. Судді відмітили достатньо високий рівень юридичних знань учасників даного заходу, розповіли про обставини, на які слід звертати увагу для прийняття рішення по справі, надали практичні поради щодо правильного оформлення документів в судовому процесі та відповіли на запитання.

Сумський окружний адміністративний суд висловлює вдячність колегам зі Львова, а також викладачам та студентами, які брали участь у нашому спільному заході!