flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо укриття Сумського окружного адміністративного суду

26 вересня 2023, 10:11

Сумський окружний адміністративний суд повідомляє, що розміщена на інформаційному порталі Сумської міської ради (посилання) інформація про те, що приміщення за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 159 включене до переліку найпростіших укриттів Сумської міської територіальної громади не відповідає дійсності та є помилковою.

Згадане приміщення належить Сумському окружному адміністративному суду і, враховуючи правовий статус суду, не може бути включено до фонду захисних споруд цивільного захисту та використовуватись як укриття для населення.

На виконання вимог Закону України «Про судоустрій і статус суддів», наказу Державної судової адміністрації України та Служби судової охорони № 43/61 від 30.01.2020, а також беручи до уваги Порядок організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 939 від 18.12.2013, доступ до приміщення Сумського окружного адміністративного суду здійснюється згідно з установленим графіком роботи, відповідно до Правил пропуску осіб до приміщення Сумського окружного адміністративного суду і виключно за умови проходження певних формальностей, зокрема, встановлення особи, яка заходить до приміщення суду, перевірки відсутності у неї вогнепальної чи іншої зброї або вибухових пристроїв тощо.

За таких обставин, доступ до приміщення за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 159 може бути забезпечений лише у час роботи суду для працівників та відвідувачів, після проходження встановлених формальностей. Доступ до приміщення суду в інший час є неможливим.

Лист Сумського окружного адміністративного суду з вимогою виключити приміщення за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 159 з переліку укриттів на порталі Сумської міської ради, Виконавчим комітетом Сумської міської ради був проігнорований.

У зв’язку з цим, звертаємось до мешканців Сумської міської територіальної громади з проханням враховувати вказану інформацію під час отримання сигналу «Повітряна тривога».