flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовлено викладачів практикуму про судову дискрецію

07 травня 2021, 09:34

6 травня 2021 року Голова Сумського окружного адміністративного суду Сергій Воловик взяв участь  в онлайн–тренінгу викладачів (тренерів) семінару–практикуму для суддів окружних та апеляційних адміністративних судів “Судова дискреція в адміністративному судочинстві”, організованого Національною школою суддів України.

Захід був направлений на удосконалення системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації тренерів (викладачів). Акцентувалась увага на межі суб’єктивного в судовому розсуді, на позиції практики Європейського суду та дискреції при розгляді адміністративної справи за Кодексом адміністративного судочинства України.

За результатами тренінгу Сергій Воловик відмітив, що при наявності у суду права розсуду, вибір способу вирішення певного питання судом у контексті додержання завдань судочинства та конституційних засад, можна розглядати не тільки як право, а і як обов’язок суду, що реалізується з метою ефективного і реального судового захисту, формування правопорядку та утвердженню закону, авторитету судової влади.