flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Сумському окружному адміністративному суді відбулися навчальні судові засідання

23 квітня 2018, 18:05

Сьогодні, 23 квітня, в Сумському окружному адміністративному суді відбулися навчальні судові засідання для студентів вищих навчальних закладів міста Суми.

Особливістю таких навчальних засідань є те, що вони проходять під головуванням діючих суддів у залах судових засідань у обставинах наближених до реальних.

Таким чином, студенти, як майбутні юристи, мають змогу здобути практичний досвід майбутньої професії.

 

 

  

 

 

З вітальними словами виступили голова суду Микола Михайлович Шаповал, перший проректор СНАУ, доктор юридичних наук, професор Микола Петрович Курило,  професор права Університета прикладних наук з Німеччини Вальтер Майер, член ГРД, директор ГО «Бюро правничих комунікацій» Роман Миколайович Сухоставець,  старший викладач кафедри приватного та соціального права СНАУ Наталія Миколаївна Гресь,  доценти кафедри юридичних дисциплін СФ ХНУВС Олена Олегівна Маркова та Світлана Сергіївна Шоптенко.

Професор Майер відмітив позитивний досвід співпраці вищих навчальних закладів з державними установами, зокрема, органами судової влади. Також зазначив, що студенти юридичного напрямку підготовки в місті Суми знаходяться у дуже гарному положенні щодо можливості набуття практичного досвіду, а теорія права нічого не варта без практики.

 

Цього разу навчальний процес для студентів був проведений за правилами нового процесуального законодавства, який діє з 15 грудня 2017 року.

 

Суддя Світлана Михайлівна Гелета провела  навчальне судове засідання разом із студентами Сумського Національного аграрного університету за фабулою про надання дозволу на розроблення землевпорядної документації.

Суддя Євгеній Дмитрович Кравченко провів навчальний процес із студентами Навчально-наукового інституту права СумДУ за фабулою про поновлення на посаді заступника Охтирського міського голови.

Суддя Сергій Михайлович Глазько провів навчальний процес із студентами Сумської філії ХНУВС за фабулою про перерахунок пенсії колишньому працівнику органів внутрішніх справ

Підвівши підсумки спільної роботи, судді відмітили високий рівень юридичних знань учасників даного заходу, розповіли про обставини, на які слід звертати увагу для прийняття рішення по справі, надали практичні поради щодо правильного оформлення документів в судовому процесі та відповіли на запитання.