flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проаналізовано роботу зі звернень громадян, що надійшли до Сумського окружного адміністративного суду протягом І півріччя 2017 року

07 липня 2017, 14:51

Право громадян на звернення гарантується Конституцією України (стаття 40), в якій визначено, що громадяни України мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

 

Під зверненнями громадян розуміється викладені в письмовій або в усній формі пропозиції, заяви та скарги.

 

Основними нормативними актами, на підставі яких в Сумському окружному адміністративному суді здійснюється робота зі зверненнями громадян є:

Закон України « Про звернення громадян» від 02.10.1996  року;

Закон України «Про статус народного депутата України» від 17.11.1992 року;

Закон України  «Про статус депутатів місцевих рад» від 11.07.2002 року;

«Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об`єднаннях громадян, на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації», затвердженої Постановою Кабінетів Міністрів України від 14.04.1997 року № 348 із змінами від 03.02.2016 року.

 

Звернення громадян, що надійшли до Сумського окружного адміністративного суду, реєструються у журналі реєстрації звернень громадян, матеріали підшиваються у окремі провадження відповідно до номенклатури справ. Про результати розгляду звернення заявник повідомляється особисто.

 

Громадяни також мають право надати звернення на особистому прийомі з керівництвом Сумського окружного адміністративного суду. Відповідно до графіку, який розміщений на офіційній сторінці суду на Веб - порталі «Судова влада України» (http://adm.su.court.gov.ua/sud1870/20/ ).

 

З інформацією, яку необхідно знати про проведення особистого прийому керівництвом Сумського окружного адміністративного суду, можна ознайомитись за даним посиланням.

 

Протягом І півріччя 2017 року кількість надходження до Сумського окружного адміністративного суду звернень громадян  збільшилась удвічі у порівнянні з аналогічним звітним  періодом 2016 року.

 

Так, за І півріччя 2017 року до Сумського окружного адміністративного суду надійшло 4 звернення, а за аналогічний період 2016 року надійшло 2 звернення.

 

 

 

 

У першому півріччі 2017 року Сумським окружним адміністративним судом проводилась постійна робота з реалізації громадянами України права на звернення, наданого їм Конституцією України та Законом України «Про звернення громадян».

 

Протягом  першого півріччі 2017 року до суду надійшло 4 звернення громадян, з них:  2 скарги (50%) та 2 заяви (50%).

 

Всі звернення були розглянуті в строк до 15 днів. Отже, терміни розгляду звернень громадян, встановлені Законом України «Про звернення громадян», не порушувались.

 

Звернення до Сумського окружного адміністративного суду надходили щодо:

 

- неповідомлення про рух справи в порядку адміністративного судочинства;

- надання завіреної копії рішення суду касаційної інстанції;

- повернення надлишково сплаченого судового збору;

- ведення адміністративної справи.

 

Всі звернення, що надійшли у І півріччі 2017 року – необґрунтовані.

Нерозглянуті письмові звернення за звітній період відсутні.

 

З аналітичною довідкою про роботу Сумського окружного адміністративного суду зі зверненнями громадян за І півріччя 2017 року можна ознайомитися за даним посиланням.