flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретар Сумського окружного адміністративного суду відвідав круглий стіл, присвячений темі взаємодії судів та засобів масової інформації

16 червня 2017, 15:56

16 червня 2017 року прес-секретар Сумського окружного адміністративного суду Вадим Кліщенко відвідав  круглий стіл, присвячений темі взаємодії судів та засобів масової інформації, який було проведено в Зарічному районному суді м. Суми.

У даному заході брали участь судді, працівники апарату судів та журналісти. Також відвідав круглий стіл член Громадської ради доброчесності Роман Сухоставець.

Мета проведення заходу – зміцнення довіри до судової влади через налагодження ефективної роботи суду із засобами масової інформації та координація такої діяльності особами, відповідальними за стан комунікації в суді.

На круглому столі обговорили проблемні питання, які виникають у ході роботи між судом та  журналістами, роль прес-секретаря та судді-спікера у налагодженні комунікації із засобами масової інформації, роботу оновленого веб-порталу «Судова влада України», особливості автоматизованого розподілу справ між суддями та спеціалізації суддів,  рух справи та ознайомлення із судовими рішеннями.

Враховуючи важливу роль мас-медіа, їх вплив на формування громадської думки, проведення подібного роду заходів сприяє підвищенню рівня довіри громадськості до здійснення правосуддя та налагодженню конструктивної взаємодії судів та засобів масової інформації.